Kamer van Koophandel

Deze maandag hadden wij een afspraak bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven om de inschrijving van onze VOF “Edu the Game” compleet te maken. Ruim 5 jaar geleden zijn we gestart met het maken van Arduino the Game. Ons doel was “een game te ontwikkelen voor Arduino, om daarmee gedifferentieerd en spelenderwijs leerlingen meester te maken in het programmeren en bouwen van elektronische schakelingen.”

In Arduino the Game kiezen leerlingen steeds zelf welk level ze willen spelen. In ieder level leren ze een vaardigheid, zoals bijvoorbeeld het aansturen van een LED met Arduino, of juist het uitlezen van een sensor. Naar mate ze meer levels gespeeld hebben krijgen ze steeds grotere opdrachten waarbij ze de kennis van eerdere levels moeten combineren met een nieuwe vaardigheid. Hiermee maken leerlingen kennis met meet-, stuur- en regelsystemen en de game is daardoor een mooie invulling van het keuzeonderwerp Technische Automatisering uit het havo examenprogramma natuurkunde.

Na het besluit om deze game te gaan maken hebben we daar destijds ook een LOF subsidie voor aangevraagd en gekregen. Hierdoor kregen we op school ook tijd om de game verder uit te werken en speelbaar te maken voor onze havo 4 leerlingen. Na de eerste keer de game spelen in de klas was het voor ons duidelijk dat we hiermee een succes hadden. Leerlingen waren heel enthousiast en wanneer ik door een overleg iets later in het lokaal binnen kwam was er altijd wel een leerling die iets zei als “hèhè, bent u daar eindelijk, ik heb een vraag…”. Blijkbaar is het onderwerp pakkend genoeg en is de autonomie die ze krijgen een grote motivator.

In middels zijn we een aantal jaar verder, zowel Remco als Mariëlla werken op een andere school en dankzij onze enthousiaste verhalen wordt er nu op meer scholen in Nederland al gebruik gemaakt van de game. Een goed moment om het iets serieuzer aan te gaan pakken. Vanaf dit schooljaar gaan we scholen een kleine vergoeding vragen om gebruik te kunnen maken van de game. Hierdoor kunnen we de website een professionaliseringsslag laten maken door nu echt de eigen domeinnaam www.arduinothegame.nl te gaan gebruiken.

Met terugwerkende kracht zijn wij dus per 1 september 2021 beide UBO van Edu the Game met KVK-nummer 84101059. Dat hebben we met een bubbeltje gevierd op het terras van de zwarte doos, in het zonnetje en met zicht op de kennispoort waar de KvK gehuisvest is. Deze naam van de onderneming is breder omdat we in de toekomst mogelijk wel meer games willen gaan ontwikkelen. Zo zijn de eerste schetsen van Optica the Game al gemaakt.

1 Toon mijn waardering
Deel je liefde
Remco Poulus
Remco Poulus
Artikelen: 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *